петък, 4 февруари 2011 г.

ПАЙ БАНОФИ


350 гр готови бисквитки
1.5 кутийки кондензирано мляко (по 350 гр кутийка)
700 гр банани
375 гр сметана (от най-високомаслената)
0.5 ч.л. нес кафе
1 ч.л. пудра захар
Малко прясно смляно кафе
Загрява се фурната. Намазва се леко с масло дъното на форма за кейк и се покрива плътно с бисквитките.(моята позната сладкарка казва, че ги натрошава и ги смесва с масло) . Запича се за няколко минути и се оставя да изстине.
2. Тайният секрет на този деликатес е крема.
Кутийките с мляко, неотворени се поставят в дълбока тенджерка пълна с гореща вода, похлупва се с капак и се вари 5 (пет) часа , като от време на време се долива вода. Изваждат се от водата и се оставят да изстинат напълно преди да се отворят. Вътре в кутийката ще намерите готовия карамел-лакта пълнеж.
Тук промених рецептата отворих млякото и го варих на котлона до леко сгъстяване, като непрекъснато се бърка.3. Сметаната се разбива с нес-кафето и захарта до получаване на плътен гладък крем. Бананите се обелват и нарязват на резенчета.
4. Върху бисквитената основа се разстила карамела. Отгоре се нарежат бананите и върху тях сметановия крем. Готовият пай се наръсва със едро смляното кафе.

източник: Raza

Няма коментари:

Публикуване на коментар