понеделник, 4 април 2011 г.

Опит за Футомаки Сьомга и авокадо


Продукти:
200гр. ориз за суши
3 кори от водорасли "Нори"
3 с.л. оризов оцет
2 ч.л. захар
1 малко авокадо
150 гр. сьомга
Приготвяне:
Измивам хубаво ориза на течаща вода. След това го слагам да се вари с около 400гр. вода.
След като заври намалявам котлона и го оставям да къкри около 10-15 мин., като се разбърква от време на време.
Свалям от котлона и добавям оцета, в който предварително е разтворена захарта. Оставяме да се охлади и оформям рулата.
Режат се с остър нож на 8 колелца.
Сервирам със соев сос и уасаби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар